ЗНАЊЕ ЈЕ ДОСТУПНО СВИМА – САЈАМ НАУКЕ

Уобичајен

Основна школа „Бранко Радичевић“ у Шиду од школске 2017/2018. године Дан школе обележава 16. новембра на Међународни дан толеранције. Овогодишњи Дан школе је обележен Сајмом науке, који се традиционално одржава већ трећу годину. Ученици од 5. до 8. разреда, међу којима и деца мигранти који наставу похађају од септембра месеца, су заједно са својим предметним наставницима припремили разне радионице и огледе из математике, физике, географије, биологије, хемије, историје, техничког образовања, српског језика…

Ученици су презентовали своја знања пред многобројним гостима: биолози су припремили неколико радионица и зоо-кутак, где су биле изложене разне животиње, хемичари су изводили огледе, математичари презентовали логичке загонетке, трикове и задатке, географи квиз знања преко апликације на мобилним телефонима, историчари су обележили 800 година од крунисања Стефана Првовенчаног,… и још много занимљивих огледа.

73

Ученике су припремили: Душана Дупало, Влатка Вудрак и Горана Гњидић – наставници математике, Јадранка Радивојшић – наставник хемије, Валентина Башић – наставник биологије, Владислав Папуга – наставник географије, Биљана Лазић – наставник историје, Душко Панџић – наставник техничког образовања и Биљана Павловић – наставник српског језика. Допринос организацији дали су и остали наставници, као и помоћно особље школе.

80

На сајму су учествовали и бивши ученици ОШ „Бранко Радичевић“, који сада похађају Техничку школу „Никола Тесла“ у Шиду заједно са својим професором Небојшом Чикарићем, и тако својим млађим другарима приказали оно што су научили у средњој школи.

Направљен је кино-кутак, где су се приказивали кратки филмови о Авганистану и Ирану, земљама одакле долазе ученици мигранти, а у холу школе постављена је изложба ликовних радова деце миграната.

93

1

Организована је и добродошлица за родитеље деце миграната, како би се упознали са наставницима школе коју похађају њихова деца.

5

94

33

Сајам науке је активност у којој учествују сви ученици, подстиче их да раде тимски, буди жељу за сазнањем, те тако и љубав према науци све више расте.

Део атмосфере са овогодишњег Сајма науке погледајте на фотографијама.

Писали су о нама:

Видео снимак, РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈА ВОЈВОДИНЕ

Видео снимак, СРЕМСКА ТЕЛЕВИЗИЈА

Видео снимак, КОПЕРНИКУС РТВ

СРЕМСКЕ НОВИНЕ, среда, 22.11.2017. (8. страна)

ПРОСВЕТНИ ПРЕГЛЕД, петак, 01.12.2017.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s