МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ НАУКЕ И ОБРАЗОВАЊА

Уобичајен

НАГРАДНА ЕКСКУРЗИЈА ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕ УЧЕНИКЕ ОШ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“ ШИД

У суботу, 13. маја 2017. године, ученици и наставници ОШ „Бранко Радичевић“ из Шида посетили су Међународни фестивал науке и образовања у Новом Саду. Као и претходних година, превоз је обезбедила Општина Шид за 60 наставника и ученика, а одлучено је да на фестивал иду ученици који су у овој школској години били најуспешнији и постигли значајне резултате на свим нивоима такмичења. Како би употпунили своја знања и разонодили се, школа је финансирала улазнице за Дино парк.

2

Ученици и наставници ОШ „Бранко Радичевић“ Шид

ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

Међународни фестивал науке и образовања 2017. је посвећен Николи Тесли, а главна тема Фестивала је Електрична енергија и телекомуникације.

Циљ манифестације, која се девети пут заредом одржава на Универзитету у Новом Саду, је популаризација науке као друштвено значајне делатности, уз представљање савремених достигнућа и актуелних истраживања у свету и код нас. Разноврстан едукативан, интерактиван и занимљив програм овогодишњег фестивала обухватио је радионице из инжењерских, технолошких, природних, друштвених и медицинских дисциплина, као и више научно-популарних трибина уз остале пратеће садржаје.

Ученици су врло радо учествовали у свим радионицама и добили бројне награде, похвале и поклоне за показано знање. Највећу пажњу привукла је трка робота, у којој су ученици имали задатак да преко командне табле управљају роботом на постављеном полигону и остваре што боље време, а на крају су проглашени и победници. Ученик 5. разреда, Петар Божин, освојио је награду за освојено ПРВО МЕСТО, а ученица 8. разреда, Јелена Божин, за освојено ТРЕЋЕ МЕСТО.

24

ПЕТАР БОЖИН – прво место

25

ЈЕЛЕНА БОЖИН – треће место

ДИНО ПАРК

Након посете фестивала, ученици су посетили Дино парк који се налази у непосредној близини и тако прошире своја знања.

Сви садржаји парка конципирани су тако да буду едукативног, културног и забавног карактра. Уз пратњу Дино водича, ученици су се упознали са 24 реплике диносауруса из ере Мезозоик које су мултимедијалне – могу да се покрећу и испуштају звуке. Поред изгледа, величине и карактеристика диносауруса сазнали су и како је изгледао живот у доба Триаса, Јуре и Креде и како су ове интелигентне животиње у потпуности нестале са планете.

94

Било је ово једно лепо дружење и начин да се прошире знања ученика, као и подстицај да се ученици и даље труде и постижу што боље резултате на такмичењима.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s