ЧУВАЈМО ПЛАНЕТУ

Уобичајен

Поводом Дана планете Земље у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Шиду ученици и наставници су организовали бројне радионице, изложбе и научне огледе за ученике школе, као и госте. Организована је изложба кућних љубимаца и домаћих животиња, тако да су посетиоци имали прилику да виде: корњаче, папагаје, псе, мачке, коње, јагањце, јежеве, чинчиле и многе друге животиње. Кутак у којем су биле изложене животиње личио је на прави мали зоолошки врт, а у гостима нам је била и ветеринарка из Ветеринарске станице „Аркус“ која је давала стручне савете и одговарала на питања власницима животиња.

Поред кућних љубимаца, у холу школе су били постављени штандови на којима су ученици демонстрирали бројне огледе из области науке: како излећи пиле у пластичној чаши, шта је рециклажа и шта се све може рециклирати, како изгледа инфрацрвена боја невидљива за људско око, како је Талес помоћу сенке измерио  висину Кеопсове пирамиде, бројни огледи из физике, хемије,… 

Како бисмо подстакли ученике да живе здравије и баве се спортом, направљен је кутак здравља. Посетиоци су могли да мере своје физичке способности, телесну масу, висину, пулс, крвни притисак,…

Био је ово прави мали празник у школи, а ученици, посебно из млађих разреда, су са одушевљењем и мноштвом питања посматрали своје старије другаре како демонстрирају разне огледе.

18342645_10209115724393197_2811876267564552003_n (1) - Copy

Посебно за ову прилику, штампани су беџеви које су носили сви ученици и наставници који су учествовали у организацији.

У 13 часова испред школе су пуштени на слободу голубови – летачи (писмоноше) као симбол повратка природи.

Ученике су припремили наставници: Валентина Башић – биологија, Јадранка Радивојшић – хемија, Душко Панџић – техничко образовање, Душана Дупало – физичке активности, Горана Гњидић – математика и Милица Смиљанић – физика, која је координатор пројекта.

Чланак објављен у ПРОСВЕТНОМ ПРЕГЛЕДУ 25. маја 2017. године

Погледајте фотографије како бисте осетили бар део атмосфере.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s