„ДАЈТЕ МИ ОСЛОНАЦ И ПОМЕРИЋУ ЗЕМЉУ“

Уобичајен

00_poziv

Поводом Дечје недеље у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Шиду одржан је 7. октобра 2016. године, други по реду, Дан науке под слоганом „Дајте ми ослонац и померићу Земљу“. Ученици од 5. до 8. разреда су припремили са својим наставницима занимљиве огледе и експерименте из разних научних области. Више од 70 ученика је демонстрирало огледе својим вршњацима, а у већину активности су били укључени посетиоци и тако осетили драж истраживања у науци. Поред бројних радионица и експеримената из природне групе предмета и технике: хемије, физике, математике, биологије, географије и тегхничког образовања, ове године су нам се прикључили и ученици који су припремили радионицу са наставником енглеског језика.

Како бисмо обележили и Међународни дан животиња (4. октобар), направили смо и зоо-кутак где су ученици изложили своје кућне љубимце, а удомили смо и неколико кучића и мачића. 

Део простора у холу школе претворен је у кино-салу где су посетиоци имали прилику да погледају кратке научне филмове.

IMG_6387.jpg

Дан науке посетили су сви ученици од 1. до 8. разреда наше школе, ученици школе у Гибарцу, Бачинцима и Кукујевцима, као и ученици ОШ „Сремски фронт“ из Шида. 

Циљ активности је био да се код ученика подстиче интересовање за науку и да стекну трајна знања која ће примењивати у науци, као и свакодневном животу.

Кроз овакав приступ подстиче се  сарадња међу ученицима, рад и организација у групи и вршњачко учење. Ученици, када су у ситуацији која од њих очекује активност, истраживачки приступ учења, лакше увиђају везу између појава у природи и свакодневном животу са основним законима природних наука. Сви циљеви ове активности су у потпуности остварени. 

Фестивал су реализовали наставници математике: Маријана Душанић и Горана Гњидић; физике: Биљана Голубовић и Милица Смиљанић, која је ове године била координатор; географије: Татјана Баришић; техничког образовања: Душко Панџић; хемије: Јадранка Радивојшић; биологије: Валентина Башић и Славица Чавић; енглеског језика: Љиљана Раданов.

Захваљујемо се родитељима ученица: Јоване Божић и фирми „Меридијан-шпед“ и Иве Славујевић и фирми „Ауто Бели“ који су финансијски подржали реализацију Научног дана и за све учеснике обезбедили 70 мајица; родитељима ученице Ане Савић и Дисконту пића „Капљица“ који су за све учеснике обезбедили сокове, воду и слаткише. У знак захвалности, школа је свим спонзорима доделила Захвалнице.

Дан науке су медијски подржали: Радио телевизија Коперникус и Сремска телевизија.

СНИМАК РТВ КОПЕРНИКУС

СРЕМСКЕ НОВИНЕ – среда, 12.10.2016. (страна 17.) PDF издање

ПРОСВЕТНИ ПРЕГЛЕД – четвртак, 04. новембар 2016.

Део атмосфере можете да погледате на фотографијама:

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s