НАУЧНИ БУМ И ПУТ КРОЗ УМ

Уобичајен

ZA FEJS POZIV

У оквиру програма обележавања Дечје недеље, у ОШ „Бранко Радичевић“ у Шиду је 09.10.2015. године, на годишњицу од рођења нашег великог српског научника Михајла Пупина, одржан НАУЧНИ ДАН под слоганом „НАУЧНИ БУМ И ПУТ КРОЗ УМ“. Дан науке је организован по угледу на Фестивале науке који се реализују у Београду и Новом Саду, а на којем смо претходне школске године узели учешће. Ученици од 6. до 8. разреда су са наставницима припремили занимљиве огледе, експерименте, радионице,… из области математике, физике, хемије, географије, технике, оптике… Више од 60 ученика је демонстрирало огледе својим вршњацима, а у већину активности су били укључени посетиоци и тако осетили драж истраживања у науци. Научни дан су посетили сви ученици наше школе, ученици ОШ „Сремски фронт“  и ученици Гимназије „Сава Шумановић“. Имали смо и бројне госте из општине, као и професоре из Америке, који су нам упутили само речи хвале. Ову активност су медијски пропратили: М новине, Сремске новине, Радио Шид и Сремска телевизија.

Svi_ucesnici_festivala_nauke

Циљ активности је био да се код ученика подстиче интересовање за науку и да стекну трајна знања која ће примењивати у науци, као и свакодневном животу. Такође, подстиче се  сарадња међу ученицима, рад и организација у групи и вршњачко учење. Ученици, када су у ситуацији која од њих очекује активност, истраживачки приступ учења, лакше увиђају везу између појава у природи и свакодневном животу са основним законима природних наука. Сви циљеви ове активности су у потпуности остварени. 

IMG_3631

Организатор фестивала је наставник математике Горана Гњидић у сарадњи са наставницима математике Душаном Дупало и Маријаном Душанић, физике Милицом Смиљанић, техничког образовања Душком Панџићем, географије Татјаном Баришић, биологије Валентином Башић и хемије Јадранком Радивојшић.
У организацији и припремама су нам помогли и заменик директора школе Вера Дупало, као и наше теткице.

Захваљујемо Светлани Марковић, генералном директору фирме „LABB group“ који су за ученике обезбедили 55 мајица са одштампаним слоганом фестивала, пециво и сокове, као и бутику „Classic“ који су обезбедили још 6 мајица.

Било је ово једно дивно искуство у циљу промовисања науке међу ученицима.

Писали су о нама:

ПРОСВЕТНИ ПРЕГЛЕД, четвртак, 29.10.2015. година, број 2667

СРЕМСКЕ НОВИНЕ, среда, 14.10.2015. година, број 2850 (PDF издање)

М НОВИНЕ, среда, 14.10.2015. године, број 721

ШИДСКЕ НОВИНЕ, октобар-новембар, број 73-74

Део атмосфере са Научног дана можете да погледате на снимцима Сремске телевизије и фотографијама.

СНИМАК 1 (из школе)

СНИМАК 2 (гостовање у емисији „Срем на длану“)

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s