МАТЕМАТИЧКИ КВИЗ

Уобичајен

Обележавање Дечје недеље

kviz_5

Поводом обележавања Дечје недеље, 08.10.2014. године, у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Шиду, организован је МАТЕМАТИЧКИ КВИЗ за ученике 5. разреда. Квиз се састојао од 4 игре: КО ЗНА ЗНА, ПОЛИБИЈЕВ КВАДРАТ, КОРАК ПО КОРАК и АСОЦИЈАЦИЈЕ. У свим играма била су заступљена питања из наставних тема обрађених у 5. разреду, као и занимљива математичка и логичка питања. Питања су приказивана на видео биму, водитељ је читао правила игара, а игре можете да преузмете овде (РРТХ).

Такмичиле су се четири екипe, по једнa из сваког одељења. Екипу су чинилa 4 такмичара. Свака екипа је имала своју боју, тако да су их навијачи – остали ученици из одељења, бодрили уз заставице, балоне, наруквице,… које су биле у бојама њиховог тима. Да такмичење буде регуларно, побринуо се и жири у ком су били по један представник из сваког одељења. Жири је имао задатак да сабира бодове.

Квиз је водила једна од ученица, која је учеснике и публику упознавала са играма, о начину бодовања и читала питања. Између игара, у ревијалном делу квиза, један од ученика је испричао причу о МЕБИЈУСОВОЈ ТРАЦИ и извео два трика са траком.

Након одиграних игара, жири је прогласио победника, а најуспешнијим екипама су уручене дипломе. 

Квиз је успешно реализован, било је ово једно лепо искуство. Ученици су на занимљив начин, кроз игру, поновили наставне садржаје, дружили се, бодрили свој тим, сарађивали у тиму,… Надамо се да ће овакав вид активности код ученика развити веће интересовање за математику.

Каква је атмосфера била за време такмичења, погледајте на фотографијама.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s